21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 30% din gospodăriile din România nu pot face față cheltuielilor

Peste 30% din gospodăriile din România nu pot face față cheltuielilor

O treime dintre gospodariile din Romania, respectiv 32,8%, nu au putut face fata cheltuielilor cu venitul total net lunar realizat, in 2015, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS), scrie Agerpres. 

 

Anul trecut, o pondere de 36% dintre gospodarii s-au aflat in imposibilitatea de a plati intretinerea locuintei din cauza lipsei resurselor financiare, iar 16,7% – energia electrica.

De asemenea, pentru a face fata cheltuielilor curente, 6,8% dintre gospodarii au apelat la economii, 6,1% s-au imprumutat de la rude, prieteni sau alte persoane, 9,3% au muncit suplimentar, in timp ce 11,5% au aplelat la ajutoare financiare, fara obligatia de restituire, de la rude, prieteni.

Anul trecut, 17% dintre gospodarii si-au permis o saptamana de concediu in afara casei, 5,9% – inlocuirea mobilei uzate si/sau demodate, 12,1% – cumpararea de produse electrocasnice, 28,8% – cumpararea de haine noi, 10,6% – vizionarea unor spectacole de teatru, cinema, 15,2% – cumpararea de carti, ziare, reviste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS