12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătății: ”Dorim o poziţie de negociere mai fermă pentru produsele farmaceutice”

Ministrul Sănătății: ”Dorim o poziţie de negociere mai fermă pentru produsele farmaceutice”

 

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății (Foto: Capital.ro)
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății (Foto: Capital.ro)

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii din alte nouă state din Europa Centrală şi de Est au avut vineri o întâlnire, în Capitală, în cadrul căreia s-a discutat despre importanţa colaborării pe tema accesului la medicamente şi despre dispariţia de pe piaţa farmaceutică a mai multor produse, potrivit Capital.ro.

„Ceea ce încercăm prin această iniţiativă este în mod clar să avem o poziţie de negociere mai fermă pentru produsele farmaceutice. (…) Nu vorbim numai de state membre ale Uniunii Europene. Suntem ţări cu profiluri economice asemănătoare, ţări care au aproximativ aceeaşi problemă. Mă refer la preţul prohibitiv al unora dintre medicamentele noi şi la dispariţia de pe piaţă a unor medicamente”, a declarat Vlad Voiculescu, citat de mediafax.ro.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, în perioada următoare, grupurile de lucru din 12 state europene vor lucra la un acord pentru a putea cumpăra împreună mai multe medicamente, obţinând astfel un preţ mai mic.

 

„Cumpărând mai multe medicamente, preţul este mai mic. Capacitatea administrativă a fiecăreia dintre aceste ţări de a negocia în mod eficient este limitată. Capacitatea unui colectiv care îşi face şi un birou eventual şi îşi angajează nişte avocaţi buni care au făcut lucrul ăsta şi discută şi cu iniţiativa similară care există în Benelux şi la care s-a legat şi Austria creşte, şansele să obţii un preţ mai bun cresc. În plus, simplul fapt că eşti mai mare, în principiu ajută”, a mai spus Vlad Voiculescu, potrivit Capital.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS