21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat va fi inculpat pentru că a vrut să incendieze sediul Google din California

Un bărbat va fi inculpat pentru că a vrut să incendieze sediul Google din California

Raul Diaz, în vârstă de 30 de ani, din California, care susţine că Google îl urmărea, va fi pus sub acuzare pentru trei atacuri vizând sediul din Silicon Valley al companiei, în cursul cărora a aruncat cu cocteiluri molotov în clădire şi chiar că a deschis focul, au anunţat autorităţile, citate de Associated Press.  Nimeni nu a fost rănit în atacurile care au avut loc în mai şi iunie, dar o maşină fără şofer a gigantului IT a fost distrusă de flăcări.
Primul său atac a avut loc în noaptea de 19 mai, în campusul companiei din Mountain View, California, potrivit documentelor poliţiei.

Un angajat a chemat poliţia după ce a văzut un bărbat aruncând o sticlă de bere într-o maşină a Google, care a luat foc. Forţele de ordine au recuperat bucăţi din două sticle de bere, care au ajuns în partea din spate a vehiculului.

Al doilea incident a avut loc pe 4 iunie, în jurul orei locale 23.30 (5 iunie, 9.30 ora României). Doi martori au auzit focuri de armă la o distanţă de câteva sute de metri. Ofiţerii au descoperit cinci urme de gloanţe în geamurile unei clădiri de birouri a Google. Camerele de supraveghere au înregistrat o maşină SUV care pleca de la locul atacului.
Potrivit experţilor, atacatorul a folosit o armă de calibrul 22.
Forţele de ordine au fost chemate pentru a treia oară în noaptea de 10 iunie, după o maşină Google a fost distrusă de flăcări.
Suspectul a fost reţinut pe 30 iunie şi şi-a mărturisit faptele, spunând că plănuia un al patru atac când a fost oprit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS