10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Traversările neregulamentare în vizorul polițiștilor de la Rutieră

Dolj: Traversările neregulamentare în vizorul polițiștilor de la Rutieră

Efective de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale, Biroului Rutier Craiova şi formaţiunilor rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au organizat ieri o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere cauzate de traversările neregulamentare.
Polițiștii rutieri au constatat, în cadrul acțiunii, 98 abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 16.500 dev lei, dintre care 25 amenzi au fost aplicate pietonilor, 13 sancțiuni bicicliștilor, iar alte 8 amenzi au fost aplicate conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală.
În aceeași zi, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat și executat, în municipiul Craiova, o acțiune pe linia combaterii opririlor neregulamentare a autovehiculelor. În cadrul acțiunii de ieri au fost aplicate 105 sancțiuni de peste 18.000 de lei, 57 fiind pentru opriri neregulamentare.

1 din 620 de traversări neregulamentare este fatală. Tu la a câta eşti?
Recomandările poliţiei pentru pietoni:
– Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă!
– Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
– La orice traversare opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
– Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie să fiți şi mai prudenți!
– Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.
– Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
– Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS