24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis: România este obligată să se gândească la un model de dezvoltare economică

Klaus Iohannis: România este obligată să se gândească la un model de dezvoltare economică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este mai oportun ca niciodată să lucrăm la un proiect de ţară post aderare, care vine după un deceniu de la aderarea la Uniunea Europeană.

„România a depăşit tranziţia, aderarea, criza economica, iar acum are nevoie de un nou model de dezvoltare economică. S-au făcut strategii, dar au rămas mai mult în sertarele guvernamentale. Avem nevoie de mai mult de o listă de măsuri economice. Avem nevoie de măsuri care pot contura o strategie şi un nou model de dezvoltare economică la care România este obligată să se gândească”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele consideră că avem nevoie de o viziune sănătoasă care să aducă românilor o prosperitate durabilă.
Guvernul prezintă, marţi, documentul ”România competitivă. Un proiect pentru o creştere economică sustenabilă”, document care a fost elaborat de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi care se doreşte o strategie de dezvoltare economică a ţării noastre pe termen mediu şi lung.

Elaborarea strategiei de dezvoltare a României a fost un obiectiv asumat de către guvernul lui Dacian Cioloş încă de la instalare. În programul de guvernare, Cabinetul Cioloş se angaja să realizeze „un plan de investiţii pentru următorii 10 ani, având consensul întregii clase politice”.

Strategia ”România competitivă” a fost elaborată de către Guvern cu sprijinul oferit de către Academia Română şi Banca Naţională a României. Marţi, rezultatul acestei colaborări va fi supus dezbaterii publice în cadrul unui eveniment ce va avea loc, la Palatul Parlamentului, sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS