5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvram Iancu: "Voi înota pentru Cumințenia Pământului"

Avram Iancu: „Voi înota pentru Cumințenia Pământului”

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, se pregătește pentru o nouă încercare de a traversa înot Canalul Mânecii, la sfârșitul lunii iulie, acesta afirmând, pentru Agerpres, că prin gestul său dorește să se implice și în campania de strângere de fonduri declanșată la nivel național pentru achiziția operei lui Brâncuși, ‘Cumințenia Pământului’.
„În acest an am înotat câte 11-12 ore continuu pentru diferite cauze umanitare, în sprijinul bătrânilor de la un azil de bătrâni din Petroșani sau al unei fetițe cu mari probleme de sănătate din Bumbești Jiu. Acum vreau să înot pentru un simbol național, pentru Constantin Brâncuși și pentru opera sa ‘Cumințenia Pământului’. Mă bucură campania, o susțin din toată inima, pentru că și ideea mea de a traversa Canalul Mânecii este animată de un profund spirit patriotic”, a declarat marți Avram Iancu.
Acesta a spus că va dona și el bani pentru ca opera de artă să poată fi achiziționată de statul român.
În demersul său, Avram Iancu va fi însoțit de un român ales prin tragere la sorți dintre cei care au decis să-i susțină demersul în mod voluntar. Tragerea la sorți va fi organizată marți seara, la Petroșani, în prezența presei locale, după care câștigătorul va fi invitat să-i fie alături înotătorului în perioada 26-31 iulie, în Anglia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS