12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaluca Prună: Nu vreau să creez niciun fel de aşteptare publică referitor la amnistie şi graţiere. Voi lansa o dezbatere care nu exclude nicio opţiune

Raluca Prună: Nu vreau să creez niciun fel de aşteptare publică referitor la amnistie şi graţiere. Voi lansa o dezbatere care nu exclude nicio opţiune

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat că, deşi va iniţia un proiect de lege menit să ducă la reducerea supraaglomerării din penitenciare, nu doreşte să creeze „niciun fel de aşteptare publică” referitoare la amnistie şi graţiere, potrivit Hotnews.

„Nu vreau să fac referitor la acest lucru (n.r. – amnistiere şi graţiere) niciun fel de comentariu. Nu vreau să creez niciun fel de aşteptare publică. Am spus că voi lansa o dezbatere care nu exclude absolut niciun fel de opţiune şi în urmă dezbaterii publice voi pune pe masă Guvernului, în primul rând, şi apoi pe masă Parlamentului, proiectul de lege care va reflectă combinaţia de opţiuni, aşa cum credem noi şi cum reiese din dezbaterea publică, combinaţie care va reuşi să descrească, sper eu, supraaglomerarea (în penitenciare – n.red.)”, a afirmat Raluca Prună, marţi, la Parlament.

Ministrul Justiţiei a confirmat şi că există o discuţie pentru construirea a trei noi penitenciare: „Două penitenciare noi, plus o discuţie pentru un al treilea penitenciar. E corectă informaţia. E în Strategia de Reformare a Sistemului Penitenciar din România, care a fost adoptată de Guvernul precedent.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS