8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValea Jiului, Roşia Montană şi Zona Moldovei vor avea programe speciale de dezvoltare

Valea Jiului, Roşia Montană şi Zona Moldovei vor avea programe speciale de dezvoltare

Strategia de dezvoltare teritorială a României prezentată luni de premierul Dacian Cioloş prevede că Valea Jiului, Roşia Montană şi Zona Moldovei vor avea programe specifice integrate de dezvoltare asemănătoare celui lansat în Delta Dunării.
Premierul a făcut acest anunţ la Forumul Administraţiei Publice Locale, luni, la Palatul Parlamentului, în contextul în care vorbea despre riscul dezvoltării teritoriale neechilibrate a ţării şi necesitatea de a găsi soluţii, potrivit Mediafax.
„Observăm deja fenomenul că investiţiile economice se concentrează din ce în ce mai mult în zonele dezvoltate şi dacă nu venim cu o abordare integrată şi vizionară asupra dezvoltării teritoriale a României riscăm ca în câţiva ani, chiar dacă la nivel macro vom avea o dezvoltare economică bună, această să fie neechilibrat repartizată între diferitele regiuni ale ţării. Ne gândim în primul rând pentru câteva regiuni prioritare. Vrem să venim cu o astfel de abordare integrată pentru dezvoltarea Văii Jiului, aşa cum am promis şi înainte de alegerile locale, dar şi pentru Roşia Montană, care a suscitat multe discuţii., vrem să venim nu doar cu reguli şi cu constrângeri, dar şi cu proiecte de dezvoltare acolo. Am avut, totodată, o discuţie cu aleşii locali din regiunea Moldovei, pentru o dezvoltare integrată pentru această zonă”, le-a spus Cioloş primarilor.
Premierul consideră că în aceste zone, Valea Jiului, Moldova şi Roşia Montană proiectele trebuie să vizeze atât fondurile europene, cât şi cele de la buget.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS