6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în OLtenia, la munte şi la mare

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în OLtenia, la munte şi la mare

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 4 – 17 iulie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading,  Anglia.

În Oltenia, în cursul primei săptămâni de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi de  29…30  de  grade, iar cele minime de 15…18  grade, cu zile mai răcoroase, cu medii ale maximelor de 24…28 de grade şi dimineţi în care temperaturile, sub cele climatologic specifice în luna iulie, vor fi de 12…15 grade, medie regională. În cea de-a doua săptămână, dar în special în prima sa jumătate, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale valorilor diurne de 31…33 de grade şi ale minimelor de 15…18 grade.  Ploi pe spaţii mai extinse vor fi în perioada  6-7 iulie şi posibil spre sfârşitul intervalului de  prognoză.

La munte, în prima săptămână de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi în medie de  16…18 de grade, iar cele minime de  8…10  grade, cu zile răcoroase, cu medii ale maximelor de 13…16 grade şi dimineţi reci în care temperaturile vor fi de  5…8  grade.  În cea de-a doua săptămână, în special în  prima sa jumătate, vremea se va încălzi apreciabil, astfel că media valorilor diurne va fi de 19…23 de grade şi a minimelor de 10…14 grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferică mai accentuată, cu ploi pe spaţii relativ extinse în special în zilele de 6-7 iulie şi în perioada 14-17 iulie.

În Dobrogea, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi de 27…29 de grade, iar cele minime de 16…20 de grade, cu zile mai răcoroase, cu medii ale maximelor de 24…26 de grade şi dimineţi în  care temperaturile vor fi de 14…18 grade, medie regională. În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va  deveni călduroasă, media valorilor diurne urmând a fi de 30…31  de grade şi a minimelor de 18…20 de grade.  Ploi mai frecvente vor fi în data de 7 iulie, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va creşte spre sfârşitul intervalului de prognoză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS