21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIrak: Bilanțul atentatului de la Bagdad a crescut la peste 200 de morți

Irak: Bilanțul atentatului de la Bagdad a crescut la peste 200 de morți

Cel puțin 213 persoane și-au pierdut viața într-un atentat sinucigaș cu mașină-capcană la Bagdad, care a fost revendicat duminică de gruparea jihadistă Statul Islamic, acesta fiind cel mai sângeros atentat care a lovit capitala irakiană în ultimul an și unul dintre cele mai devastatoare comise până acum în Irak, potrivit unui bilanț reactualizat luni, citat de AFP.

Un atacator sinucigaș al grupării extremiste sunnite și-a detonat mașina plină cu explozibili în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o stradă aglomerată în cartierul comercial Karrada, atentatul făcând de asemenea peste 200 de răniți, conform unui responsabil din domeniul securității. Numeroşi irakieni făceau cumpărături în această zonă în timpul sărbătorii Ramadanului. Este cel mai sângeros atentat din Bagdad din acest an. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Deflagrația puternică a provocat incendierea mai multor imobile și magazine. Străzile cartierului erau pline de dărâmături, iar căutarea și apoi identificarea victimelor ar putea lua mult timp.

Acest atentat scoate în evidență incapacitatea puterii irakiene de a instaura măsuri de securitate eficiente la Bagdad, notează AFP.

Premierul Haider Al-Abadi, care a anunțat un doliu național de trei zile, a promis duminică să-i „pedepsească” pe cei responsabili.

În pofida eșecurilor militare pe teren în fața trupelor guvernamentale, Statul Islamic reușește să comită atentate ucigătoare chiar în centrul capitalei irakiene, comentează France Presse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS