6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGhinea (MFE): Ministerul Muncii va dezvolta metodologia de creare a centrelor comunitare integrate

Ghinea (MFE): Ministerul Muncii va dezvolta metodologia de creare a centrelor comunitare integrate

Ministerul Muncii va dezvolta metodologia de creare a centrelor comunitare pentru proiectele integrate, a declarat luni, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, într-o conferință de specialitate, potrivit Agerpres.
„Proiectele integrate reprezintă un fel de „fir roșu” în finanțarea europeană. Am discutat împreună cu ministerele Sănătății și al Muncii despre aceste centre comunitare integrate care vor fi dezvoltate sub leadership-ul Ministerului Muncii. Cred că am rezolvat un blocaj care există de mai mulți ani. Când vine vorba de integrat pare că nu înțelegem despre ce vorbim, dar când trecem la implementare fiecare instituție spune că integrat înseamnă să conducă ea procesul respectiv. Cam așa a fost și cu ministerele Muncii și al Sănătății. Deci vor fi bani europeni care să stimuleze aceste centre sociale integrate la nivel de comunitate în care vom pune din obiectivele specifice prin Programul Operațional Capital Uman partea de sănătate cât și partea de intervenție socială. Ministerul Muncii va dezvolta această metodologie de creare a acestor centre comunitare”, a spus Ghinea.
El a precizat că în exercițiul financiar trecut beneficiarii au depus proiecte diferite pentru o singură intervenție.

„Am clarificat împreună cu colegii de la AM POR ce înseamnă proiect integrat între programele operaționale pentru că au fost multe cazuri în exercițiul bugetar trecut în care nu s-a colaborat, în care beneficiarii au depus proiecte diferite pentru o singură investiție, o parte pentru infrastructură, o parte pentru servicii, pentru oameni astfel încât au rămas unele clădiri nefolosite și așa mai departe. Încercăm să rezolvăm această problemă printr-o definiție foarte clară a ceea ce înseamnă proiect integrat astfel încât din punct de vedere al beneficiarului să existe o singură aplicație, o singură evaluare și o singură echipă de urmărire a proiectului”, a precizat ministrul Fondurilor Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS