Atacuri aeriene lângă Damasc, soldate cu 43 de morți

bomba

Cel puţin 43 de persoane – inclusiv copii şi membri ai personalului medical – au fost ucise în bombardamente intensive ale regimului sirian asupra unei localităţi rebele de lângă Damasc, a anunţat duminică un ONG, relatează AFP.

Atacuri aeriene şi bombardamente intensive ale artileriei grele au vizat sâmbătă, timp de mai multe ore, Jairoud, o localitate aflată la aproximativ 60 de kilometri nord-est de capitala siriană, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie, conform news.ro. Aceste bombardamente au fost efectuate ca represalii faţă de moartea unui pilot din cadrul aviaţiei siriene, capturat de gruparea islamistă rebelă Jaich al-Islam, după prăbuşirea avionului din cauza unei “probleme tehnice”. Regimul a acuzat gruparea că l-a ucis.

Jairoud, o localitate situată în regiunea muntoasă Qalamoun, a fost ocolită de violenţe, de mai bine de doi ani, după încheierea unui armistiţiu între regim şi autorităţile locale.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

13 septembrie 2016

Gorj: Om al străzii, mort lângă o pubelă de gunoi

Un om al străzii din Târgu Jiu a murit aseară lângă o pubelă de gunoi din Piaţa 9 Mai. Bărbatul a căzut în cap de pe pubelă. Medicii de la Ambulanţă au încercat să îl resusciteze, dar nu au mai

Sumarul ediției de duminică, 3 iulie 2016

Top