11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicușor Constantinescu, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Nicușor Constantinescu, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal Constanța. Sentința a fost dată, miercuri, de Curtea de Apel Constanţa.
În primă instanţă,  Nicuşor Constantinescu fusese condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu.
Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată pentru că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanța a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care Centrul Militar Zonal era evacuat din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă.
De asemenea, instanţa a considerat că Nicușor Constantinescu nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013.

Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat acum la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă continuată. Magistraţii au decis să deducă din pedeapsă perioada arestului preventiv din 20 mai până în prezent.

La începutul săptămânii, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, cel în care este acuzat tot de abuz în serviciu după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Dar decizia în acest caz nu e definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS