10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExplozii pe Aeroportul Ataturk din Istanbul

Explozii pe Aeroportul Ataturk din Istanbul

Cel puţin 28 de persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în atentatul comis marţi seară în incinta Aeroportului internaţional din Istanbul, anunţă guvernatorul oraşului, citat de site-ul agenţiei Reuters.
Ministerul turc de Interne a comunicat că numeroase persoane au fost rănite în atentat.Un oficial turc a declarat pentru agenţia Associated Press că doi terorişti s-au aruncat în aer imediat după intrarea în aeroport în momentul în care fuseseră observaţi şi vizaţi de focuri de armă de către agenţii forţelor de ordine. Exploziile au avut loc în zona „Plecărilor internaţionale”. Zeci de ambulanţe şi vehicule de poliţie au intervenit la locul atentatului.Atentatul comis marţi seară în incinta Aeroportului internaţional din Istanbul este, cel mai probabil, opera insurgenţilor separatişti din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau a organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic.

Până la această oră, nu sunt date referitoare la cetăţeni români victime ale atentatului de pe aeropotul Ataturk din Istanbul, iar la nivelul Consulatului general al României de acolo a fost activată o celulă de criză, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.
„Consulatul nostru General de la Istanbul este deja în legătură cu autorităţile turce. S-a organizat o celulă de criză la nivelul consulatului. La ora actuală nu avem date referitor la cetăţeni români implicaţi. Se verifică în permanenţă cu autorităţile locale. MAE a activat Call Centerul pentru orice eventualitate”, a declarat Iolu pentru News.ro.

Potrivit televiziunilor de știri, pe aeroportul Ataturk mai sunt blocați și peste 100 de români, care se aflau în zona „Plecări”. Informațiile oferite de oficialii turci arată că mai multe zboruri planificate miercuri dimineață vor fi anulate, însă nu s-a precizat care dintre ele.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS