17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul summit european după decizia Marii Britanii de a părăsi UE începe astăzi la Bruxelles

Primul summit european după decizia Marii Britanii de a părăsi UE începe astăzi la Bruxelles

Primul summit european după decizia Marii Britanii de a părăsi UE începe astăzi la Bruxelles unde liderii europeni vor discuta despre consecintele votului pentru Brexit. La Consiliul European vor participa toţi liderii statelor uniunii, inclusiv premierul demisionar al Marii Britanii David Cameron care nu vrea să grăbească o ieşire din UE înainte de a încerca să obţină cea mai bună relaţie la nivel economic cu UE. Franţa, Germania şi Italia cer Marii Britanii să declanşeze procedura de ieşire din UE.
Liderii din Franţa, Germania şi Italia au recomandat din nou Marii Britanii, luni seară, să anunţe clar ieşirea din Uniunea Europeană, subliniind că nu este timp de pierdut, informează France Info.
Uniunea Europeană nu poate trece peste referendumul din Marea Britanie „ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, atrage atenţia ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schauble, subliniind că nemulţumirea cetăţenilor europeni este cauzată de faptul că nu înţeleg total ce se întâmplă la nivelul UE.
Ministrul german al Finanţelor a atras atenţia că celelalte 27 de state membre UE nu trebuie să reacţioneze la referendumul britanic continuând să promoveze riscurile.

Ministrul britanic al Finanţelor a anunţat că M.Britanie nu trebuie să invoce activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona pentru a părăsi Uniunea Europeană decât la momentul oportun, dând asigurări că economia ţării este pregătită să înfrunte turbulenţele provocate de noua decizie.
El a adăugat că economia britanică este „pregătită să înfrunte ceea ce rezervă viitorul”, în contextul în care există îngrijorări la nivelul pieţelelor financiare cu privire la consecinţele ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS