13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIoana-Bogdana Albani a fost numită în funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT

Ioana-Bogdana Albani a fost numită în funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT

În şedinţa de azi, 21 iunie 2016, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectului de management şi susţinerea interviului, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului justiției de numire în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a doamnei procuror Ioana-Bogdana Albani.

Propunerea pentru numirea în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a Ioanei-Bogdana Albani a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiţiei în data de 31 mai 2016.

Hotărârea de avizare a Secţiei pentru procurori va fi transmisă Ministerului Justiţiei în cursul zilei de astăzi, 21 iunie 2016.

Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS