11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateForțe proaspete la Jandarmeria Mehedinți

Forțe proaspete la Jandarmeria Mehedinți

Elevii școlilor postliceale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne  desfășoară în această perioadă,   stagiul de practică în unitățile operative ale Jandarmeriei Române. Această etapă de formare,  se desfășoară în conformitate cu curriculum-ul pentru pregătirea subofițerilor de jandarmi seria 2015-2017.
Viitorii jandarmi, respectiv zece elevi, care se află în primul an de studiu (doi la Școala Militară de subofițeri jandarmi  ,,Petru Rareș” Fălticeni și opt la Școala Militară ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani), au fost repartizați pentru a se instrui în cadrul  primului  stagiu de practică la Jandarmeria Mehedinți.
Timp de o lună și jumătate, elevii se vor implica direct în munca de jandarm, alături de colegi cu experiență, desfăşurând misiuni de ordine și siguranță publică. Pe timpul stagiului de practică, elevii fac parte din subunitatea la care au fost repartizaţi,  dar nu vor întocmi acte administrative și procedurale de constatare în nume propriu,  ei participă doar alături de tutorii profesionali, la întocmirea unor astfel de documente.
În acest stagiu,  elevii vor avea posibilitatea de a acumula cât mai multe cunoștințe practice, vor putea aplica cunoștințele teoretice acumulate în școală,  astfel încât, la finalul anilor de studii,  să fie pregătiți pentru a putea face față exigențelor meseriei de jandarm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS