13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Concursuri profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situaţii de urgenţă

Craiova: Concursuri profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situaţii de urgenţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Dolj, a organizat vineri, la Secția de Pompieri Craiova, faza judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situaţii de urgenţă din judeţul Dolj.
Concurenţii au avut de susţinut trei probe practice: pista de îndemânare şi viteză; ştafetă 4 X 100 m şi dispozitivul de intervenţie.

Reprezentanții ISU Dolj susțin că aceste concursuri au ca principale obiective dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă și evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. La concurs au participat patru echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă(SVSU) și șase ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă(SPSU). În urma desfășurări celor trei probe – pista cu obstacole pe 100 metri, ştafeta 4 x 100 m, realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, clasamentul general a fost următorul:

La SVSU – locul I SVSU Castrabnova, locul II SVSU Melinești, locul III SVSU Plenița.
La SPSU – locul I Ford România, locul II Electrocentrale Craiova II, iar locul III a fost obținut de Electrocentrale Ișalnița.
Serviciile clasate pe locul I participă în perioada 01.07- 15.07.2016 la faza interjudețeană care se va desfășura la Craiova. La această fază vor participa șapte județe cu echipajele de la SVSU și SPSU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS