20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac armat într-un club de noapte din Florida

Atac armat într-un club de noapte din Florida

Cel puţin 50 de persoane au murit şi alte 50 au fost transportate la spital, astăzi, în urma unui atac armat la un club de noapte din Orlando, sudul statului american Florida, potrivit şefului poliţiei din Orlando, citat de Associated Press.

Atacatorul din clubul de noapte ar fi avut „înclinaţii spre ideologia islamistă radicală”, după cum susţine un reprezentant FBI, luând în considerare ipoteza unui atac terorist, potrivit BBC News online. „Avem anumite indicii că acest individ ar fi avut înclinaţii spre ideologia islamistă radicală”, a declarat Ronald Hopper din cadrul FBI.

Primarul Dyer a precizat într-o conferință de presa ca 50 de oameni au fost ucisi in club si 53 au fost răniți. Inițial, poliția anuntase 20 de decese si 42 de răniți. Atacatorul a fost identificat drept Omar Mateen, de 29 de ani, din Fort Pierce, Florida, relatează The Guardian. Identitatea lui a fost confirmată de rude, însă autoritatile din Orlando nu au făcut declarații oficiale care să confirme această informați. Atacatorul a fost împușcat mortal de catre polițiștii care au descins în club și au eliberat peste 30 de ostatici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS