9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompier decedat la datorie, avansat în grad post-mortem

Pompier decedat la datorie, avansat în grad post-mortem

Un pompier salvator de la Detaşamentul Buftea, Garda Măgurele, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” Bucureşti-Ilfov a decedat în această dimineaţă, în timpul unei misiuni de stingere. Incendiul, anunţat în jurul orei 07.30, se manifesta la o fabrică de încălţăminte din localitatea Jilava, pe o suprafaţa de aproximativ 2000 m2, la faţa locului fiind alocate de urgenţă 12 autospeciale de stingere, patru autospeciale pentru intervenţie la înălţime, o ambulanţă SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, patru autospeciale pentru descarcerare şi o autospecială CBRN, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. În urma decesului pompierului, procurorii militari au deschis o anchetă.

„Aflat într-unul dintre echipajele care acţionau pentru lichidare, colegul nostru a fost surprins de un perete care s-a prăbuşit. Întrucât flăcările se manifestă cu violenţă, pompierii nu pot pătrunde în zona în care acesta se află, pentru a-l recupera de sub placa de beton. În prezent, la locul incendiului se află o echipă de criminalişti, care sub coordonarea procurorului militar cercetează cauzele şi împrejurările în care s-a petrecut tragicul incident”, se mai menţionează în comunicat.
Răzvan Dumitru Luchian, pompierul căzut la datorie în această dimineață, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Petre Tobă.

Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, plutonierului major Răzvan Dumitru Luchian, decedat astăzi în misiune, i s-a acordat post-mortem gradul de sublocotenent.

Sublocotenent p.m. Răzvan Dumitru Luchian, avea 34 de ani și a fost pompier salvator la Detașamentul Buftea, Garda Măgurele. Acesta a încetat din viață în această dimineață, în timpul intervenției pentru stingerea unui puternic incendiu la o fabrică din localitatea Jilava. Decesul a fost declarat la ora 11 și 15 minute.

Ministrul Afacerilor Interne și întreg personalul MAI își exprimă regretul profund pentru decesul tânărului pompier și transmite condoleanțe familiei și camarazilor săi pentru greaua pierdere suferită.

“Este, din păcate, încă un exemplu de cât de periculoasă este meseria de pompier, polițist sau jandarm. Este un pericol pe care colegii mei și-l asumă în fiecare zi” a declarat ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.

MAI a demarat procedurile de acordare de sprijin familiei pompierului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS