21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Dacian Cioloş a cerut o primă evaluare a pagubelor inundațiilor

Premierul Dacian Cioloş a cerut o primă evaluare a pagubelor inundațiilor

Premierul Dacian Cioloş i-a cerut ministrului de interne, Petre Tobă, să prezinte, în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, o primă evaluare a efectelor inundaţiilor şi a pagubelor produse în țară, scrie Mediafax.

„Situaţia dificilă a localităţilor afectate de inundaţii este în atenţia premierului Dacian Cioloş. Acesta a cerut ministrului de interne să asigure coordonarea acţiunilor de intervenţie, suplimentarea efectivelor, dacă se impune acest lucru, şi sprijin în zonele cu risc şi cele afectate de intemperii în ultimele ore. Premierul a cerut ministrului de interne ca, în videoconferinţa cu prefecţii din cursul amiezii, să abordeze, pe lângă chestiunile legate de organizarea alegerilor, şi problemele legate de evacuarea celor aflaţi în situaţii de urgenţă şi preîntâmpinarea unor alte situaţii dificile pentru orele şi zilele următoare”, se arată într-un comunicat remis presei de Guvern, vineri seara.

Conform libertatea.ro, nu mai puțin de 25 de gospodării din satul Afumați, comuna Pârscov, județul Buzău, au fost afectate din cauza ploilor torențiale de vineri. Pentru a scoate apa din curțile oamenilor, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit cu două autospeciale și opt motopompe.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS