10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI: Peste 100 de persoane au fost evacuate preventiv, în ultimele 24 de ore

MAI: Peste 100 de persoane au fost evacuate preventiv, în ultimele 24 de ore

Peste 100 de persoane au fost evacuate preventiv din patru județe, în ultimele 24 de ore, deși nu s-au mai înregistrat situații de risc deosebit pentru populație ca urmare a fenomenelor hidro-meteorologice, în prezent majoritatea întorcându-se la casele lor, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„În ultimele 24 de ore, nu au mai fost înregistrate situații dramatice sau de risc deosebit pentru populație, fiind însă evacuate preventiv 113 de persoane din patru județe. La această oră sunt în continuare evacuate doar 34, restul întorcându-se la casele lor. În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate intervenții cauzate de situații de urgență în 155 de localități. Menționez că nu avem localități izolate”, a precizat Monica Dajbog.

MAI informează, de asemenea, că nu mai sunt în vigoare atenționări meteorologice. Rămân însă valabile avertizări hidrologice. Pe mai multe râuri din 9 județe din Moldova și din centrul țării se menține Codul Roșu de inundații până la ora 14.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS