16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecretarul general al Executivului: Activitatea întregului aparat central al Guvernului va fi regândită printr-o ordonanță de urgență

Secretarul general al Executivului: Activitatea întregului aparat central al Guvernului va fi regândită printr-o ordonanță de urgență

Activitatea întregului aparat central al Guvernului va fi regândită printr-o ordonanță de urgență, Cancelaria premierului urmând să se situeze în zona politică, iar Secretariatul General să se ocupe de toată partea administrativă, a declarat Sorin Chelmu, secretarul general al Executivului, într-un interviu acordat Agerpres.

El a vorbit despre problemele pe care le-a identificat în momentul în care a preluat conducerea aparatului central al Guvernului și despre modul în care va fi regândită activitatea instituțiilor din subordinea Executivului.

Sorin Chelmu a făcut referire și la faptul că, în ultimii 26 de ani, nu a fost respectată întotdeauna ”corectitudinea”, precizând însă că, în prezent, lucrurile s-au schimbat.”Nu mai trebuie să stai prin jurul Guvernului pentru a avea, eu știu, contracte sau alte lucruri cu statul. Nu, trebuie să înțelegi că acolo există o disciplină, există niște reguli, care sunt prevăzute de legislație”, afirmă secretarul general al Guvernului.

Secretarul general al Executivului a adus în discuție și subscripția publică pentru „Cumințenia pământului”, mărturisind că a făcut deja două donații în cadrul acestei campanii de achiziționare a operei lui Brâncuși de către statul român.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS