10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNaufragiu al unei ambarcațiuni cu sute de migranți în largul insulei Creta

Naufragiu al unei ambarcațiuni cu sute de migranți în largul insulei Creta

Grecia a desfășurat în această dimineață o importantă operațiune de salvare a sute de migranți aflați pe o ambarcațiune care a naufragiat în largul coastelor insulei Creta, a anunțat poliția portuară locală, potrivit AFP, citată de Agerpres. Cel puțin 700 de migranți se aflau la bordul ambarcațiunii care a naufragiat în largul coastelor insulei Creta, a anunțat Organizația Internațională pentru Migrații (OIM). ”Peste 250 de persoane au fost salvate în largul coastelor insulei Creta după naufragiul unei ambarcațiuni care a părăsit Africa având la bord cel puțin 700 de migranți”, a menționat OIM într-un comunicat publicat la Geneva, informează AFP.
Ambarcațiunea, având o lungime de 25 de metri, este pe jumătate scufundată. Ea fost semnalată de o navă de pasageri la 75 de mile sud de insula Creta. Poliția portuară greacă a trimis la locul incidentului două nave de patrulare, un avion și un elicopter. Cel puțin patru nave care se aflau în zonă participă la operațiunile de salvare. Proveniența ambarcațiunii cu migranți nu este cunoscută, dar autoritățile nu exclud nicio ipoteză — ea ar putea veni din Turcia, Libia sau Egipt.
Poliția portuară din Creta a interceptat pe 27 mai, în largul coastelor insulei, o vedetă condusă de doi presupuși traficanți de persoane, un ucrainean și un egiptean, care transporta 65 de sirieni, afgani și pakistanezi. Poliția portuară nu a precizat dacă nava, plecată din Turcia, se îndrepta spre Italia sau a optat pentru acest traseu pentru a ajunge în Grecia evitând patrulele NATO desfășurate mai la nord, în Marea Egee.
Desfășurarea navelor NATO vizează mai ales ‘tăierea’ rutei prin Marea Egee folosite începând de anul trecut de sute de mii de migranți pentru a ajunge în Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS