6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Un tânăr de 17 ani s-a înecat în Jiu ( UPDATE)

Craiova: Un tânăr de 17 ani s-a înecat în Jiu ( UPDATE)

Un tânăr de 17 ani din Craiova s-a înecat, marți seară, în râul Jiu. Tragedia s-a petrecut în jurul orei 22.00, în apropierea podului de lângă comuna Bucovăț.Trupul neînsuflețit al adolescentului a fost găsit la ora 23.50. La fața locului s-au deplasat Detașamentul 1 de Pompieri Craiova cu trei autospeciale și un echipaj SMURD al ISU Dolj.

UPDATE Ora 9.10

Din primele verificări s-a stabilit că M.F., de 17 ani, din Celaru, județul Dolj în timp ce se afla cu prietena sa de 17 ani și mama acesteia, din comuna Fărcaș, Dolj pe malul râului Jiu, a intrat în apă pentru a se răcori, moment în care a fost luat de curenţii de apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Împreună cu reprenzentanți din cadrul I.S.U. Dolj, care au sosit la fața locului, în urma activităților specifice de căutare în albia râului Jiu, l-au scos din apă pe minor. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului nr. 2 Craiova în vederea efectuării necropsiei, în cauză fiind continuate cercetările de către polițiștii doljeni.
Câteva măsuri care trebuie respectate la scăldat

În contextul menținerii temperaturilor ridicate, specifice acestei perioade a anului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj reamintește cetățenilor să aibă în vedere următoarele:
– scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate în acest sens;
-dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați în locuri periculoase, nesupravegheate;
– folosiți doar bazinele special amenajate și supravegheate de personal calificat;
– nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau de fugă ale râurilor sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci;
– se vor respecta întotdeauna recomandările administratorului locului de agreement și se va folosi întotdeauna echipamentul de protective furnizat de acesta;
– le recomandăm părinților să-și supravegheze atent copii și să nu-i lase niciodată singuri în apă;
– este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă ori alte suprafețe de apă care pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS