14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Conferința Internațională „Politică. Diplomaţie. Cultură”

Craiova: Conferința Internațională „Politică. Diplomaţie. Cultură”

Joi, 2 iunie, se deschid lucrările celei de-a treia ediții a Conferinței Științifice Internaționale ”Politică. Diplomație. Cultură”. Timp de două zile, joi și vineri, personalități din sfera academică, profesori și cercetători vor dezbate, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și la Centrul de Restaurare al Facultății de Teologie din Craiova, diverse teme și subiecte științifice, pornind de la istoria antică și ajungând până la problemele fundamentale ale lumii contemporane. O dată în plus, Craiova și Oltenia vor deveni epicentrul dezbaterilor științifice la nivel național.
Nevoia de conferințe științifice, de manifestări consacrate cunoașterii, în care să fie puse în discuție noi chestiuni și interpretări științifice este, înainte de toate, semnul că o comunitate conștientizează importanța promovării cercetării științifice și, implicit, recunoaște rolul ei vital în procesul de evoluție, de dezvoltare. Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman organizează, de două ori pe an, conferințe științifice internaționale. Spre deosebire de Stat și Societate în Europa, conferință centrată în mod special pe teme de istorie și relații internaționale, conferința Politică. Diplomație. Cultură integrează o paletă mult mai generoasă de domenii și preocupări științifice.
Astfel, în cadrul aceleiași conferințe, vor fi dezbătute și prezentate comunicări din domenii precum științe politice, relații internaționale, studii culturale, istorie, economie, studii europene, filozofie, arheologie, patrimoniu cultural, diplomație, drept, partide politice, sociologie, educație, religie și istorie bisericească, media și comunicare.
Toate articolele susținute în cadrul evenimentului vor fi publicate în Journal of Humanities, Culture and Social Sciences. Deși relativ tânără, primul număr a ieșit de sub tipar în vara anului trecut, revista are ambiții mari pe termen mediu și lung. Actuamente, revista este indexatăîn 14 baze de date internaționale. Pentru anul în curs sunt vizate alte câteva indexări științifice. Între acestea, bazele de date Thompson & Reuters, Index Copernicus și Scopus sunt principalele vizate și, implicit, cele mai importante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS