27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru marţi şi miercuri

Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, dar şi în general instabilă, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, mai ales după-amiaza şi seara, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Muntenia, Dobrogea şi doar pe arii restrânse în celelalte regiuni.

Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20…25 l/mp şi se menţin condiţiile de grindină. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări mai ales în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. Temperaturile minime se vor încadra între 8 şi 19 grade.

Miercuri, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât în mod normal la începutul lunii iunie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 31 de grade, iar cele minime între 8 şi 19 grade. Ziua cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice, în special în est, la deal şi la munte. Seara şi noaptea nebulozitatea va fi mai accentuată în regiunile vestice, sud-vestice şi centrale, unde aversele se vor extinde treptat şi vor fi însoţite de fenomene electrice. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi mai importante de apă şi vor fi condiţii de grindină. În celelalte regiuni astfel de manifestări vor fi doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS