10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru români vor traversa Atlanticul, în cea mai dură cursă de canotaj din lume

Patru români vor traversa Atlanticul, în cea mai dură cursă de canotaj din lume

Patru români vor traversa Atlanticul, în cea mai dură cursă de canotaj din lume ”Talisker Whisky Atlantic Challenge”, programată pentru decembrie 2017, s-a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la București, scrie Agerpres.
În barcă vor urca Andrei Roșu, sportiv de anduranță, doctorul Vasile Oșean, fostul canotor Emil Curteanu, al patrulea urmând să fie selecționat în cadrul unui concurs național.
”Este o cursă de aproximativ 5.200 km, care va debuta la 12 decembrie 2017. În funcție de condițiile meteo, startul se poate schimba cu câteva zile. Drumul nostru va urma traseul La Gomera (Insulele Canare) până la Antigua (Insulele Caraibe). În această cursă vor pleca 30 de echipaje din întreaga lume”, a declarat Andrei Roșu.
Pentru selecția celui de al patrulea membru al echipajului, înscrierile se fac pe site-ul www.atlantic4.ro până la data de 15 iunie 2016. Până la 24 iunie se face selecția celor 10 semifinaliști. Pe data de 15 august este finala la care participă doar trei concurenți.
Andrei Roșu a afirmat că omul căutat ”trebuie să fie puternic psihic, responsabil și să se antreneze (cu noi) pentru această aventură unică”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS