17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSituația din sănătate, pe agenda şedinţei CSAT

Situația din sănătate, pe agenda şedinţei CSAT

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în care se discută despre situația actuală a sistemului de sănătate, a început, vineri, la Palatul Cotroceni. Ședința este condusă de șeful statului, Klaus Iohannis, președinte al CSAT.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi sunt incluse subiecte referitoare la activitatea desfășurată de Serviciul Român de Informații în anul 2015 și principalele obiective pentru anul 2016, precum și situația actuală a sistemului de sănătate publică — infecțiile intraspitalicești ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securității naționale.

De asemenea, subiectele din CSAT mai vizează strategia militară a României, programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă, stadiul îndeplinirii obiectivelor și priorităților MApN, stabilite prin Directiva de planificare a apărării, în anul 2015, forțele armate ale țării noastre care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2017, mandatul României la Summitul NATO 2016 de la Varșovia, stadiul și evoluția Proiectului unitățile 3 și 4 de la CNE Cernavodă.

În cadrul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională, precizează Administrația Prezidențială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS