21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHackerul român Guccifer a pledat vinovat în SUA şi riscă până la şapte ani de închisoare

Hackerul român Guccifer a pledat vinovat în SUA şi riscă până la şapte ani de închisoare

Hackerul român Guccifer a pledat vinovat miercuri în faţa unei curţi federale din SUA la acuzaţiile privind spargerea conturilor de email a numeroase personalităţi americane, inclusiv membri ai familiei Bush şi Hillary Clinton, şi furt de identitate, riscând să primească până la 7 ani de închisoare.

Guccifer, pe numele său adevărat Marcel Lazăr Lehel, în vârstă de 44 de ani, a ajuns la o înţelegere cu procurorii americani şi a s-a declarat vinovat miercuri în cazul acuzaţiilor de accesare neautorizată a unui computer protejat şi furt de identitate într-un tribunal federal din Alexandria, Virginia, relatează ABC News.

El riscă să primească o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare, senţința urmând a fi pronunţată în septembrie.

Lazăr ar fi spart conturile „membrilor familiei a doi foşti preşedinţi americani, a unui fost membru al Cabinetului american, a unui fost consultant prezidenţial”, se arată într-un comunicat, iar după ce ar fi avut acces la conturile de email şi de pe reţelele sociale ale acestora, le-ar fi publicat corespodenţa de pe email, informaţii de natură medicală şi financiară şi fotografii personale.

Lazăr a pledat nevinovat iniţial la aceste acuzaţii pe 14 aprilie, dar a solicitat să-şi schimbe declaraţia săptămâna trecută.

În martie, extrădarea sa din România a fost aprobată şi a avut prima audiere pe teritoriul american pe 1 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS