16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii din Ilfov au descins în Dolj și Mehedinți

Polițiștii din Ilfov au descins în Dolj și Mehedinți

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au dispus, ieri, efectuarea unui număr de 82 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu calculat la peste zece milioane de euro. Cele mai multe percheziții (52) au fost făcute în Ilfov și București, iar restul în Dolj, Mehedinți, Dâmbovița, Giurgiu, Brăila , Arad, Dolj, Sibiu sau Constanța. Acțiunea oamenilor legii a vizat domiciliile mai multor persoane suspectate de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, dar și sediile firmelor administrate de acestea. Potrivit unor surse judiciare, în Dolj ar fi fost vizată o societate de transport și administratorul acesteia.
Anchetatorii au reținut că, „în perioada 2014-2016, membrii grupării ar fi inființat 11 societăți cu comportament fantomă și ar fi emis facturi care nu au la bază operaţiuni reale către peste 200 de firme beneficiare, de pe raza județelor menționate, acestea din urmă având ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comerțul cu diferite produse alimentare și nealimentare, construcții și prestări servicii. Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov a reieşit faptul că administratorii firmelor beneficiare aveau ca scop sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit. Prejudiciul creat bugetului de stat se ridică la 50.000.000 de lei“.
De asemenea, suspecții ar fi introdus în circuitul financiar evazionist cantități mari de deșeuri fără documente de proveniență și sub valoarea de piață. Astfel, cantitățile de deșeuri au fost înregistrate doar scriptic în contabilitatea firmelor-fantomă și tranzacționate fictiv între acestea. Din investigațiile ofițerilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-a mai stabilit că membrii grupării au perceput în schimbul activității infracționale un comision între 1-3% din totalul sumelor rulate prin conturile societăților-fantomă, respectiv peste 200.000.000 de lei.
Polițiștii din Ilfov au fost sprijinți de ofițerii Direcției de Operațiuni Speciale și cei ai Departamentului de Informații și Protecție Internă, iar la acțiunea de marți au participat luptători ai Serviciilor de Acțiuni Speciale și jandarmi din Ploiești și București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS