14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate200 de oameni au murit din cauza vremii extreme din sudul Asiei, inundații și temperaturi de peste 50 de grade

200 de oameni au murit din cauza vremii extreme din sudul Asiei, inundații și temperaturi de peste 50 de grade

Inundații în China (Foto: Realitatea.net)
Inundații în China (Foto: Realitatea.net)

Vremea extremă face ravagii în Orient. În sudul Asiei au murit oameni din cauza inundațiilor din China, Sri Lanka titrează Realitatea.net. În cele două țări s-a instaurat starea de urgență din cauza inundațiilor, în timp ce în India și Pakistan este stare de urgență ca urmare a temperaturilor extreme de ridicate.

Au murit peste 200 de oameni

Peste 200 de oameni au murit fie din cauza inundaţiilor catastrofale, fie a temperaturilor extreme. Sute de mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească de urgenţă locuinţele. Autorităţile din China şi Sri Lanka au trimis armata în zonale afectate.

Provinciile Guangdong şi Hunan din sudul Chinei sunt cele mai afectate. 8 oameni şi-au pierdut viaţa şi alţii sunt daţi dispăruţi în urma şuvoaielor de necontrolat. Peste 50.000 au fost evacuaţi de urgenţă şi nu mai au unde să revină. Operaţiunile de salvare se desfăşoară contra cronometru.

Sute de hectare de teren arabil sunt sub ape, iar pierderile economice sunt uriașe

Inundaţiile fac ravagii şi în Sri Lanka. Cel puţin 70 de oameni au murit şi peste 120 sunt daţi dispăruţi în urma alunecărilor de teren şi a haosului ce a cuprins ţara. 500.000 de suflete şi-au părăsit casele, iar autorităţile par depăşite de situaţie. Armata a intervenit pentru salvarea sinistraţilor, potrivit Realitatea.net.

Şi Bangladeshul trăieşte acelaşi coşmar, după trecerea unui ciclon. O sută de persoane au fost rănite încercând să se salveze, însă 7 nu au reuşit să iasă din casele strivite de arbori sau înecate în noroi.

Caniculă severă în India și Pakistan

Dacă în unele regiuni plouă prea mult, în altele abia se mai poate respira din cauza caniculei. India şi Pakistanul se topesc la 45, chiar 50 de grade Celsius. 150 de oameni nu au mai rezistat, iar oficialii din Karaci au început să sape gropi de teama epidemiilor, potrivit Realitatea.net.

Valul de caniculă ar mai putea dura câteva zile. Sunt aşteptate ploi şi furtuni de nisip.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS