8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVlad Vasile Voiculescu, propus pentru funcția de ministru al Sănătății

Vlad Vasile Voiculescu, propus pentru funcția de ministru al Sănătății

Foto: facebook.com/vlad.voiculescu
Foto: facebook.com/vlad.voiculescu

Premierul Dacian Cioloș a înaintat președintelui României, la 19 mai 2016, propunerea ca Vlad Vasile Voiculescu să ocupe funcția de ministru al Sănătății, în locul lui Patriciu Achimaș Cadariu, care a demisionat la 9 mai, informează Agerpres. Din 9 mai, interimatul la Ministerul Sănătății este asigurat de către prim-ministrul Dacian Cioloș.

Economistul Vlad Vasile Voiculescu a absolvit licența și masterul la Universitatea de Economie și Business din Viena (University of Economics and Business Administration), specializarea management strategic și finanțe.

În timpul șederii în străinătate (din 2001) a acumulat o vastă experiență în finanțarea proiectelor de infrastructură socială, de transport și energie, precum și în parteneriatele public-privat. A ocupat, printre alte funcții, și postul de vicepreședinte al diviziei Infrastructură-Finanțe, în cadrul Erste Group Viena.

În decembrie 2015 a devenit director de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Are și o importantă experiență în voluntariat, fiind membru fondator al mai multor asociații destinate suportului pacienților din România. A fondat Centrul Magic Camp (2014), o tabără specială destinată copiilor cu boli oncologice și este membru al Asociației Române împotriva Leucemiei (ARIL). Este, de asemenea, membru al  Institutului Aspen din România, membru fondator al rețelei Global Shapers Bucharest Hub și vicepreședinte și trezorier al European Cancer Patient Coalition (din 2013), potrivit site-ului esmo.org.

A inițiat, în 2008, așa-numita „Rețea a citostaticelor”, prin care voluntarii transportau gratuit în România medicamente pentru tratarea cancerului care nu se găseau în spitalele și farmaciile românești. S-a mai implicat în proiectul de finanțare a primului spital de tip greenfield din România.

În 2015 a fost premiat la Gala Participării Publice pentru eforturile de a aduce citostatice în țară și a câștigat Gala Cariere la categoria Rebel pentru o cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS