27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiting al sindicaliştilor din învăţământ pe 1 iunie

Miting al sindicaliştilor din învăţământ pe 1 iunie

Colegiul Liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a hotărât în unanimitate ca, la data de 01.06.2016 să organizeze la Bucureşti un miting urmat de marş pe traseul Palatul Victoriei – Palatul Cotroceni.
Vor participa la această acţiune un număr de 12.000 de persoane din toate sindicatele afiliate la F.S.L.I.

Participanţii îşi exprimă nemulţumirea faţă de actualul guvern, privind modul în care înţelege să trateze învăţământul prin proiectul de OUG, în care pentru cadrele didactice nu este prevăzută nicio creştere salarială. De asemenea ne vom exprima nemulţumirea pentru faptul că guvernul nu a alocat fonduri pentru plata restanţelor la  hotărârile judecătoreşti privind Legea nr. 220 / 2008 şi Lege nr. 330 / 2009, precum şi pentru plata dobânzilor aferente. O altă problemă pe care nu a rezolvat-o nici ,,guvernul de tehnocraţi” este cea a depolitizării învăţământului.
Sunt aşteptate la acest miting şi celelalte 2 federaţii din învăţământ. Sindicaliştii din învăţământ speră ca împreună cu alţi protestatari din educaţie să fie peste 20.000 de oameni din învăţământ în stradă în data de 01.06.2016, o dată cu semnificaţie deosebită pentru copiii pe care îi educă şi fac apel ca şi alte sectoare bugetare să se alăture protestului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS