20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanie de voluntariat desfăşurată de ISU Mehedinţi în unităţi de învăţământ, pieţe şi centre comerciale

Campanie de voluntariat desfăşurată de ISU Mehedinţi în unităţi de învăţământ, pieţe şi centre comerciale

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi continuă campania de informare a cetăţenilor privind recrutarea voluntarilor  prin organizarea unor activităţi de informare în unităţile de învăţământ liceal şi universitar, pieţele şi centrele comerciale din judeţul Mehedinţi.
Astfel, în zilele de luni şi marţi, 16-17 mai, cadre ale ISU „Drobeta” au fost prezente în liceele din municipiul Orşova, oraşul Vânju Mare şi în patru licee din municipiul Dr.Tr.Severin, la clasele a XI-a şi a XII-a, în care studiază tineri cu vârste de peste 16 ani. În cadrul acestor activităţi, elevii au fost informaţi despre campania de voluntariat „Salvator din pasiune”, perioada de desfăşurare a acesteia, termenul limită de depunere a dosarului, ce condiţii trebuie îndeplinite şi ce trebuie să conţină dosarul de recrutare, precum şi despre beneficiile activităţilor de voluntariat. Pe parcursul acestor activităţi, elevii au primit pliante cu informaţii utile, iar la avizierele unităţilor de învăţământ au fost postate afişe care conţin mesajul campaniei.

În zilele următoare, pompierii mehedinţeni vor desfăşura acţiuni similare în celelalte unităţi de învăţământ, cu scopul de a informa elevii claselor a XI-a şi a XII-a despre posibilitatea de a deveni voluntar în situaţii de urgenţă.
Pentru ca informaţia să ajungă la cât mai multe persoane, cadrele ISU „Drobeta” se vor afla, în zilele următoare, şi în centrele comerciale şi pieţele din municipiul Dr.Tr.Severin. În această perioadă, pompierii vor distribui pliante  care conţin informaţii utile referitoare la campania desfăşurată.
Campania de voluntariat „Salvator din pasiune” este organizată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi se desfăşoară de fiecare inspectorat judeţean, în perioada 09.05-27.07.2016, perioada de recrutare şi înscriere a voluntarilor fiind desfăşurată până la data de 17 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS