22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul director general al RAAN Drobeta Turnu Severin, ridicat de procurorii DIICOT

Fostul director general al RAAN Drobeta Turnu Severin, ridicat de procurorii DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au efectuat vineri patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2009 – 2012, Cătălin Adrian Olaru, director general, şi Gheorghe Dulcea, director Direcţia economico-financiară, în cadrul RAAN Drobeta Turnu Severin (regie autonomă de interes strategic), la instigarea lui Nicu Lucian Caraiman şi cu complicitatea lui Silviu Gheorghe Constantin au delapidat suma de 23.559.879,16 de lei în beneficiul SC CONFORT SA Timişoara, sumă ce reprezenta garanţia de bună execuţie a lucrărilor prevăzute în cadrul unui contract.
Conform contractului, SC CONFORT SA Timişoara se angaja să furnizeze, să monteze şi să pună în funcţiune o instalaţie de evacuare „în slam dens“ pentru Sucursala ROMAG TERMO, într-un termen de trei ani de la încheierea contractului.
În conformitate cu dispoziţiile din contract, furnizorul se obliga să constituie o garanţie de bună execuţie a contractului în cuantum de 10% din valoarea contractului, prin reţineri succesive din plata cuvenită pentru facturile parţiale. Garanţia se restituia într-un procent de 70% în termen de 14 zile de la semnarea procesului-verbal de recepţie, iar diferenţa de 30% la expirarea perioadei de garanţie.
Contractul încheiat între RAAN Drobeta Turnu Severin şi SC CONFORT SA Timişoara a avut termen de execuţie luna mai 2012, însă nici până în prezent acesta nu a fost finalizat şi nu a fost încheiat procesul-verbal de recepţie la punerea în funcţiune.
S-a reţinut că suspecţii Cătălin Adrian Olaru şi Gheorghe Dulcea nu au respectat clauzele contractuale şi au dispus plata majorităţii sumelor de bani reţinute succesiv drept garanţie de bună execuţie, în total 23.559.879,16 lei, către SC CONFORT SA Timişoara, unele plăţi fiind mascate drept contravaloare factură de execuţie.
În contul comunicat de SC CONFORT SA Timişoara drept cont de virare a garanţiei de bună execuţie, a fost virată doar suma de 2,5 milioane lei, în timp ce suma de 23.559.879,16 lei a fost virată în conturile curente ale SC CONFORT SA Timişoara.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS