12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCea mai batrana persoana din lume a murit la New York la 116 ani

Cea mai batrana persoana din lume a murit la New York la 116 ani

Cea mai varstnica persoana din lume, Susannah Mushatt Jones, a murit joi la New York la varsta de 116 de ani, a anuntat un grup de cercetatori citat de agentia Reuters, transmite Agerpres.


Dupa decesul americancei Susannah Mushatt Jones, o femeie din Italia in varsta de 116 ani – Emma Morano-Martinuzzi –  a devenit cea mai batrana persoana din lume, potrivit Gerontology Research Group.
Jones, care s-a nascut in anul 1899 in sudul statului Alabama din SUA, a fost fiica unor dijmasi si nepoata unor sclavi.

Dupa ce a absolvit liceul, s-a mutat in anul 1922 mai spre nord, in New Jersey si apoi la New York, unde a lucrat ca menajera si ingrijitoare de copii, potrivit Guinness World Records si Vandalia Senior Center din Brooklyn (New York) unde femeia a trait.

Jones, care s-a pensionat in 1965, a spus ca secretul longevitatii sale se bazeaza pe mult somn si ca niciodata nu a fumat si nu a baut alcool.

Cea mai varstnica persoana din lume de cand se fac aceste verificari a fost Jeanne Calment din Franta, care a murit in anul 1997 la varsta de 122 de ani si 164 de zile, a mentionat Gerontology Research Group, citat de Reuters.

Gerontology Research Group este un grup global de cercetare in diferite domenii care verifica si monitorizeaza supercentenarii, adica persoanele care au varsta de cel putin 110 de ani. La 31 august 2015, grupul avea o lista cu 49 de supercentenari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS