21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Dacian Cioloș în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii

Premierul Dacian Cioloș în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii

Prim-ministrul Dacian Cioloș va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 22-25 mai. În cadrul vizitei, prim-ministrul Dacian Cioloș va avea o întrevedere cu vicepreședintele SUA, Joseph Biden. De asemenea, șeful Executivului va avea întâlniri cu o serie de înalți oficiali ai Administrației americane, cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și cu membri ai comunității românești din zona Washington.

Conceptul vizitei este construit în jurul sintagmei From shared security to shared prosperity. Scopul este evidențierea succesului Parteneriatului Strategic cu SUA în domeniul securității, precum și articularea unei dimensiuni economice de o ambiție similară, pornind de la profilul de astăzi al României, caracterizat prin creștere economică, stabilitate și predictibilitate.
Din delegația oficială condusă de prim-ministrul Dacian Cioloș vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, și secretarul de stat, Manuel Costescu, Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS