27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea se va menţine în general instabilă vineri şi sâmbătă

Vremea se va menţine în general instabilă vineri şi sâmbătă

În cursul zilei de vineri vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină, local în zonele montane şi submontane, dar şi în nordul ţării, iar pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, informează ANM. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp, îndeosebi în Maramureş, Moldova şi la munte. Vântul va sufla moderat, local cu intensificări la munte, iar cu precădere după-amiaza şi în restul zonelor. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile nordice, se vor încadra între 16 grade în estul Transilvaniei şi 26 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade.

La munte, vremea se va menţine în general instabilă. Mai ales în cursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, pe arii extinse în masivele nordice şi estice şi local în rest. Izolat, îndeosebi în Carpaţii Orientali cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperatura aerului nu va avea modificări semnificative faţă de ziua precedentă.
Sâmbătă, vremea va rămâne în general instabilă. Înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Local, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vor fi condiţii de grindină. Temperatura aerului va marca o scădere, la valorile diurne, în masivele vestice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS