9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Bănuiţi de şantaj şi cămătărie, prinşi în flagrant

Mehedinţi: Bănuiţi de şantaj şi cămătărie, prinşi în flagrant

Polițiștii din Mehedinți au prins în flagrant delict un bărbat, în timp ce primea 2.000 de euro de la o persoană pe care o șantajase anterior. În aceeași zi, polițiștii au reținut un alt bărbat, care a fost prins în flagrant în timp ce primea 2.000 de euro de la o persoană, cu titlu de camătă.

Lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinți au surprins în flagrant delict un bărbat, de 58 de ani, din comuna Leu, judeţul Dolj, în timp ce primea 2.000 de euro de la o persoană pe care ar fi șantajat-o anterior.
În fapt, cel în cauză este bănuit că ar fi solicitat părții vătămate, în repetate rânduri, diverse sume de bani, pentru a nu sesiza poliţia cu privire la un contract de arendare întocmit în condiții nelegale, fapt pentru care ar fi primit de la aceasta 1.000 de lei și 100 de euro.
Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea a două infracțiuni de șantaj în formă continuată.

În aceeaşi zi, polițiștii au prins în flagrant delict un alt bărbat, de 43 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce primea 2.000 de euro de la o persoană, de 49 de ani, ca urmare a unor împrumuturi acordate acesteia, după ce a fost prelungită valabilitatea unui contract de împrumut pentru 5.900 de euro.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, cel în cauză ar fi acordat trei împrumuturi, în valoare totală de 39.100 de euro, mai multor persoane din judeţul Mehedinţi, iar pentru garantarea restituirii sumelor înscrise în contracte, ar fi constituit o ipotecă pe imobile şi terenuri ce aparţin părţilor vătămate, ce aveau valoare net superioară sumei împrumutate.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă și fals în declarații, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, cu propunere procedurală.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de Departamentul de Informații și Protecție Internă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS