24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuspiciuni de evaziune fiscală cu medicamente oncologice și pentru HIV/SIDA

Suspiciuni de evaziune fiscală cu medicamente oncologice și pentru HIV/SIDA

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 41 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Hunedoara, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova. Vor fi puse în aplicare 26 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul comerţului cu medicamente.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, începând cu anul 2008, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în scopul justificării achiziţionării unor medicamente precum şi pentru denaturarea provenienţei ilicite  a acestora, au creat circuite comerciale fictive, în baza cărora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată.

Astfel, bănuiţii au colectat de pe piaţa neagră cantităţi mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar către beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 40.000.000 de lei. Toate aceste persoane care vor da explicații în fața anchetatorilor sunt suspectate că făceau evaziune fiscală la vânzarea unor medicamente pentru afecțiuni cardiace care erau incluse în programe naționale de decontare, pentru afecțiuni onco-hematologice și HIV/SIDA.
Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 2.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul inspectoratelor de poliţie judeţene Hunedoara, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS