17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis l-a numit consilier prezidențial pe Bogdan Aurescu

Klaus Iohannis l-a numit consilier prezidențial pe Bogdan Aurescu

Klaus Iohannis l-a numit consilier prezidențial pe Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe. Acesta va fi consilier prezidențial la Departamentul Politică Externă. Iohannis nu mai avea consilier pe politică externă de la plecarea lui Lazăr Comănescu, cel care l-a înlocuit chiar pe Aurescu in fruntea MAE.

Bogdan Aurescu, diplomat de carieră, a condus MAE în perioada 2014-2015. În 2009 a fost numit secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe. În perioada august 2010-februarie 2012 a fost secretar de stat pentru afaceri europene, coordonând, de asemenea, Direcția Politici de Securitate. În perioada martie – iunie 2012 a fost secretar de stat pentru afaceri globale. Din iunie 2012 până pe 24 noiembrie 2014 a fost secretar de stat pentru afaceri strategice.
El a condus echipa României în Procesul privind delimitarea spațiilor maritime în Marea Neagra între România și Ucraina în fața Curții Internaționale de Justiție de la Haga, finalizat la 3 februarie 2009.
Aurescu este membru al Curții Permanente de Arbitraj de la Haga, membru supleant în Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) a Consiliului Europei. Este profesor universitar în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultății de Drept – Universitatea din București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS