13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMIXA(r)TE: Concert de violoncel susținut de Andrei Kivu

MIXA(r)TE: Concert de violoncel susținut de Andrei Kivu

Pe 7 mai 2016, de la ora 19.00, în sala Amza Pellea sunteți invitați la un nou eveniment MIXA(r)TE, când puteţi urmări cea mai recentă producţie a TNC, Iulius Caesar, în regia lui Peter Schneider, iar imediat după spectacol, în Sala I.D Sîrbu, un concert de violoncel, susţinut de renumitul solist instrumentist Andrei Kivu. Prețul biletului pentru primii 100 spectatori care doresc să participe la acest eveniment MIXA(r)TE – spectacolul Iulius Caesar și concertul de violoncel – este de 40 lei. Pentru spectatorii care doresc să urmărească doar spectacolul Iulius Caesar, în Sala Amza Pellea, prețul biletelor este cel standard pentru orice alt spectacol din repertoriul Teatrului.

Andrei Kivu, violoncelist român s-a născut la 26 Iulie 1970 în București. A studiat violoncelul în România cu Anca Vartolomei și cu Marc Coppey la Paris, a fost invitat la master-classes cu George Lewis (profesor la “Columbia University” din New York, U.S.A), la master-classes și workshop-uri cu David Hykes și a fost artist în rezidență la Mons, Belgia (Pepinieres Europeenes pour Jeunes Artistes, 2000) și la Royaumont (Franța, 2013).
A cântat ca solist cu Orchestre Royal de Wallonie (Mons, Belgia), New York University Orchestra (New York, USA), Katowice New Music Orchestra (Polonia), Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Simfonică Radio, Orchestra Philharmonia, Orchestra Academiei de Muzică din București, Silvestri Orchestra, Orchestre Traditions Musicales Francaises, New European Philharmonic Orchestra.
A predat în numeroase rânduri la New York University (U.S.A.), Academia de Muzică “Givat Ram” (Ierusalim, Israel), la “University of Minnesota” (U.S.A.) și “Cal Arts” (California, U.S.A.).

De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii și distincții printre care: 2003 I.N.M.C. (International New Music Consortium) pentru „Outstanding Activities as a Performer, Teacher and Researcher on the New Music” (în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la New York University), premiul “Uchimura 2002” (oferit de “UNESCO”), „Premiul de Excelență 2004” al UCMR, Premiul pentru Originalitate al festivalului de Jazz de la Cluj și multe altele

Andrei Kivu este primul violoncelist român care a interpretat integrala celor 6 Suite de J. S. Bach într-un singur concert, iar până în prezent este singurul violoncelist român invitat să cânte la “Royal Festival Hall” (Londra), la Merkin Hall (New York), la Onassis Cultural Centre (Atena) și la mari festivaluri internaționale precum „Wien Modern” (Austria), „Warsaw Autumn” (Polonia), la “ISCM World Music Days”, la “Parramasala” (Sydney, Australia, 2011), la “Japan Expo” (Paris, 2014) și la Festival de la Francophonie (Budapest Music Center, 2016).
Din 2001 este membru al “International School of Ki”, iar din 2007 este membru al “Harmonic Presence Foundation” (New York/Paris).

În concertul de sâmbătă, 7 mai, Andrei Kivu va interpreta Suitele de Bach:

Suita I (Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet I, Menuet II, Gigue)
Suita II (Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet I, Menuet II, Gigue)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS