3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Iohannis s-a întâlnit cu militarii din Afganistan

Președintele Iohannis s-a întâlnit cu militarii din Afganistan

Președintele Klaus Iohannis a mers, duminică, în teatrul de operații din Afganistan, unde s-a întâlnit cu militarii români, cărora le-a transmis că misiunea lor în această țară nu este încheiată, șeful statului precizând că România este furnizor, nu doar beneficiar de securitate. Klaus Iohannis a purtat discuții cu militarii români, informându-se despre starea acestora și a sărbătorit Sfintele Paști alături de ei. De asemenea, pe parcursul vizitei, președintele Iohannis a avut discuții și cu generalul de brigadă Antonio Aguto, comandantul Comandamentului pentru Instruire, Asistență și Consiliere din Regiunea Sud din Afganistan, scrie Agerpres.

Klaus Iohannis a spus că afganii au nevoie de prezența militarilor români, iar misiunea reprezintă răspunsul ferm al României la solicitarea Alianței Nord-Atlantice.

„De ce serbăm Sfintele Paști aici? Noi, creștinii, suntem învățați, de la vârste fragede, să ajutăm pe cel care are nevoie de noi. Afganii au nevoie de prezența voastră aici. Voi, cei aflați în teatru, știți cel mai bine realitățile din teren, care sunt riscurile și problemele Afganistanului anului 2016. Voi știți foarte bine că Misiunea Afganistan nu este încheiată. Prezența voastră în acest Teatru de Operații reprezintă răspunsul ferm al României la solicitarea Alianței Nord-Atlantice pentru asigurarea securității și pentru stabilizarea Afganistanului”.

Președintele a arătat că România este furnizor, nu doar beneficiar de securitate și că respectul și credibilitatea de care se bucură România în fața partenerilor externi sunt și rezultatele muncii și dăruirii militarilor, arătând că la întâlnirea aliaților NATO de la Varșovia se va discuta și despre Afganistan, dar și despre consolidarea prezenței NATO în România.

Totodată, președintele le-a mulțumit militarilor români din Afganistan pentru cum își fac datoria și le-a urat sănătate și Sărbători Pascale în liniște și pace.

„Folosesc acest prilej pentru a vă mulțumi, în numele poporului român și al meu personal, pentru felul în care ați ales să vă faceți datoria și să fiți mesagerii noștri și apărătorii valorilor și principiilor în care, cu tărie, cu toții credem. Vă așteptăm, la finalul misiunilor, să reveniți pe pământ românesc sănătoși și în formație completă, cu sufletul încărcat de bucuria unei realizări profesionale absolute — de a fi fost cei mai convingători ambasadori ai României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS