17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersoanele vârstnice din Fălcoiu au primit daruri de la elevii claselor a IV-a C și a III-a C de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Caracal

Persoanele vârstnice din Fălcoiu au primit daruri de la elevii claselor a IV-a C și a III-a C de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Caracal

Copiii  şi  vârstnicii  sunt  cei  care  aşteaptă  cu  cea  mai  mare  emoţie  şi  înfrigurare cele mai însemnate sărbători religioase, Crăciunul și Paștele.  Dacă  pentru  primii  este  de  înţeles,  ceilalţi  simt  că  aceste sărbători le  pot  aduce  mici  daruri  venite  din  sufletul  celor care  le  oferă.
Un  astfel  de  gest  şi-au  propus  să-l  facă  elevii  claselor  a IV-a C și a III-a C de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Caracal, sub coordonarea profesoarelor Cioroianu Sanda și Prună Larisa Marina, cărora  li s-a alăturat și Liliana Vlăduț,  președintă a Asociației „Dani Vlăduț Autismstop” din Caracal. Au organizat activitatea „Lumină în suflet și în gând” în cadrul proiectului județean ”Bucuria de a dărui” în parteneriat cu D.G.A.S.P.C  OLT, având ca scop vizitarea Căminului pentru persoane vârstnice Fălcoiu. Dascălii au urmărit trezirea în sufletul copiilor a sentimentelor de omenie, respect și prețuire pentru cei în vârstă (părinți și bunici, bolnavi sau nu… ce mai contează…, vorba lui Adrian Păunescu – „Cocoșați, cocârjați, într-un ritm infernal,/ Te întreabă de știi pe vreun șef de spital./ Nu-i așa că te-apucă o milă de tot,/ Mai cu seamă de faptul că ei nu mai pot?/ Că povară îi simți și ei știu că-i așa/ Și se uită la tine ca și când te-ar ruga…”).
Dumitra Lucian, director al căminului, alături de întregul personal de aici i-au primit cu bucurie pe copiii și părinții care au binevoit să dăruiască alimente și haine bătrânilor din acest cămin, reușind să creeze momente de fericire în viaţa celor care primesc, dar şi a celor care dăruiesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS