16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea privind pensiile aleşilor locali va fi dezbătută marţi în plenul Senatului, for decizional

Legea privind pensiile aleşilor locali va fi dezbătută marţi în plenul Senatului, for decizional

Legea privind pensiile aleşilor locali va fi dezbătută marţi în plenul Senatului, după ce a primit raport de adoptare cu amendamente la Comisia de constituţionalitate, preşedintele Comisiei anunţând că textul este identic cu cel adoptat la comisiile din Camera Deputaţilor.

Vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a declarat luni, după şedinţa Biroului Permanent, că legea care trebuie pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale va intra marţi în plen pentru dezbatere şi vot, după ce Comisia de constituţionalitate a adoptat un raport de admitere.

Comisia a adoptat luni un raport cu amendamente, a anunţat după şedinţă preşedintele Comisiei, senatorul PSD Ovidiu Donţu. Comisia de constituţionalitate a dat aviz pe textul adoptat la comisiile din Camera Deputaţilor.

Plenul Camerei nu a avut însă cvorumul necesar pentru adoptarea legii, discutată la comisiile de specialitate.

Potrivit amendamentelor aprobate, legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2017, iar banii vor fi alocaţi de la bugetul local, dar există şi posibilitatea ca Ministerul Dezvoltării să elaboreze norme, a declarat Ovidiu Donţu.

Pensia de ales local nu se poate cumula cu cea de parlamentar, iar cei care au condamnări cu executare în exercitarea atribuţiilor de ales local- primar, viceprimar, preşedinte de Consiliu judeţean şi vicepreşedinte- nu vor beneficia de această lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS