10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate40 de români și bulgari și-au improvizat corturi și trăiesc lângă șinele de cale ferată din Berlin

40 de români și bulgari și-au improvizat corturi și trăiesc lângă șinele de cale ferată din Berlin

Autoritățile din Berlin au permis ca, de peste doi ani, 40 de persoane venite din estul Europei să-și ducă traiul în corturi improvizate.
Acestea, deși oferă un adăpost deasupra capului, sunt amenajate lângă șinele de tren, iar condițiile de igienă sunt dintre cele mai slabe. În cartierul Charlottenburg, 40 de români și bulgari își duc viața fie muncind, fie cerșind sau adunând sticle de plastic reciclabile, informează b1.
Liderii politici ai sectorului, împreună cu jurnaliști și polițiști au mers joi la fața locului pentru a vedea cum stau lucrurile de fapt. Unul dintre politicienii care au mers în tabăra improvizată a declarat că proprietarul privat al terenului va fi cel care va decide dacă va desființa tabăra sau nu.
“Este o proprietate privată fără apă și canalizare. Văd că au făcut foc aici. Pe termen lung, aceasta nu este o stare de supraviețuire. Nu putem face mare lucu. Trebuie începută imediat procedura de combatere a șobolanilor. Gunoiul cade în sarcina proprietariului privat al terenului. El va decide dacă desființează această tabără sau nu”, spune politicianul CDU Carsten Engelmann, potrivit Berliner Morgenpost.
“Când se face mai cald e bine aici. Ziua merg la cerșit. Nu am un loc de muncă. Seara dorm cu toată familia aici. Trenurile nu ne deranjează”, spune un român. Politicienii ridică din umeri. „Să se găsească un translator și să se ia decizii de comun acord cu oamenii“, sună sentința lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS