16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate“Școala Altfel” la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj

“Școala Altfel” la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj

În această dimineaţă, în cadrul programului naţional „Şcoala Altfel”, porţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj s-au deschis pentru peste 150 de copii din cadrul a 5 unităţi de învăţământ din municipiul Craiova.
Astfel de activităţi s-au desfăşurat şi în alte subunităţi de poliţie din judeţul Dolj, poliţiştii Secţiei 5 Craiova şi cei din Filiaşi primind cu bucurie alţi micuţi vizitatori care şi-au dorit să afle mai multe din tainele meseriei de poliţist.
Poliţiştii doljeni le-au prezentat copiilor particularităţi din munca de poliţie, în funcţie de specificul fiecărui serviciu sau compartiment unde îşi desfăşoară activitatea. Specialiştii criminalişti le-au dezvăluit câteva „secrete” din munca pe care o desfăşoară în domeniul identificării făptuitorilor cu ajutorul urmelor prelevate de la locul faptei, una dintre atracţii fiind prezentarea Laboratorului Criminalistic şi a truselor folosite la cercetarea la faţa locului. Micuţii au beneficiat şi de un cadou surpriză, fiecare fiind amprentat de către criminaliști, care le-au dat la final, ca amintre, amprentele lor.
De asemenea, poliţiştii rutieri le-au prezentat autospecialele de patrulare şi bineînţeles aparatele radar montate pe acestea, şi totodată, le-au reamintit câteva dintre regulile de circulaţie pe care trebuie sa le respecte în calitate de pietoni sau de pasageri pentru a preveni accidentele rutiere în care aceştia ar pute fi implicaţi.
Luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au făcut furori în rândul copiilor, aceştia fiind impresionaţi de armele prezentate de către luptătorii echipelor de intervenţie, dar şi de uniforma acestora. Câinii poliţişti au reprezentat punctul culminant al vizitei, exerciţiile demonstrative strângând cele mai multe aplauze din partea copiilor.
Un alt punct de atracţie a fost reprezentat de poligonul de tragere de la sediul inspectoratului, copiii manifestând un maxim interes la prezentarea făcută de către colegul nostru responsabil cu întreţinerea poligonului.
La final, micuţii ,,musafiri” au vizitat Compartimentul 112, unde colegii care se aflau de serviciu le-au expus micuţilor situaţiile în care poate fi apelat acest număr de urgenţă şi importanţa apelării acestui număr doar în cazul existenţei unei situaţii de urgenţă.
Este o mare bucurie să constatăm că instituiţia noastră a trezit atât de mult interes pentru micuţi şi sperăm ca mulţi dintre aceştia să îmbrace in viitor haina de poliţist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS