21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Comercianții de legume și fructe, verificați de polițiști

Craiova: Comercianții de legume și fructe, verificați de polițiști

Polițiștii doljeni anunță că, în  această perioadă, înaintea Sărbătorilor Pascale, desfăşoară o serie de activităţi de verificare a comercianților pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit.

În cursul zilei de 15 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii   Economice şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova, împreună cu inspectori din cadrul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, au organizat în municipiul Craiova o amplă acţiune pentru combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării legumelor și fructelor. În cadrul acțiunii, oamenii legii au verificat 30 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, precum şi mai multe mijloace de transport de marfă. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 13 amenzi contravenţionale în valoare totală de 91.500 de lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat peste o tonă de legume și fructe în valoare de 5.000 de lei.

Reprezentanții IPJ Dolj au dat ca exemplu o societate comercială care avea la vânzare, în Piața Centrală Craiova, cantitatea de 500 kg cartofi, pentru care nu avea documente de provenienţă. Comerciantul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar cele 500 kg de cartori au fost confiscate.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS