6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliția britanică retrage în fiecare zi de pe internet circa 300 de conținuturi extremiste

Poliția britanică retrage în fiecare zi de pe internet circa 300 de conținuturi extremiste

Poliția britanică a retras de pe internet, în primele trei luni ale anului, 26.479 de articole, texte și înregistrări video cu conținut extremist, în jurul a 291 pe zi, relatează vineri agenția EFE.

Conform Scotland Yard (Poliția Metropolitană a Londrei — MET), numărul website-urilor cu conținut extremist a crescut după apariția grupării jihadiste Statul Islamic (SI), astfel că în 2015 au fost eliminate în total 55.556 conținuturi de acest fel, față de numai aproximativ 2.000 în anul 2012. De când și-a început activitatea, în anul 2010, unitatea antiteroristă de supraveghere a internetului (Counter Terrorism Internet Referral Unit — CTIRU) a retras în total peste 160.000 de conținuturi în care se făcea apologia terorismului ori se incita la acțiuni teroriste, iar această unitate a lansat în plus un apel către cetățeni să denunțe portalurile suspecte.

Odată ce este detectat un conținut extremist, cum ar fi imagini cu decapitări ori instrucțiuni pentru fabricarea bombelor, poliția trimite furnizorilor de acces internet un mesaj prin care le solicită să-l retragă.

Sursa: AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS